Draadloos internet delen

Het delen van een internetverbinding met andere computers wordt veel gedaan door gebruikers van vast breedband internet (dus via een grondkabel). Door gebruik te maken van een router (meestal een ‘wireless router’) kan men een draadloos netwerk in huis opzetten. Dit is erg handig, maar deze setup biedt niet de mogelijkheid om buitenshuis buiten het bereik van de router gebruik te maken van het netwerk en dus de internetverbinding.

Is een mobiele draadloos internetverbinding te delen?

Tot voor kort was het niet mogelijk om mobiel draadloos internet te delen met meerdere gebruikers, maar door het alsmaar groeiende aantal gebruikers van mobiel draadloos internet is de vraag naar deze technologie sterk gestegen.

De nieuwe ‘mobiel draadloos internet routers’ stellen u in staat om uw draadloze internetverbinding te delen, zodat meerdere mensen er tegelijk gebruik van kunnen maken.

Wat is een router hoe werk het?

Een router is een apparaat dat uw internetverbinding deelt en verdeelt over de computers die er mee verbonden zijn. Mobiel draadloos internet routers zijn wireless routers waaraan meerdere computers kunnen worden verbonden voor een lokaal draadloos netwerk (‘local wireless network’). Het opzetten van zo’n netwerk is erg eenvoudig door het volgen van een stapsgewijze handleiding. Een dergelijk netwerk is beschermd doormiddel van een wachtwoord, zodat alleen bevoegde computers er gebruik van kunnen maken. Voor een dergelijk draadloos netwerk hoeft u alleen maar uw USB-dongel op de router aan te sluiten. Vervolgens dienen alle computers die aan het netwerk toe wilt voegen te beschikken over een draadloze LAN kaart om met de router te kunnen communiceren. Deze kaarten zijn al jaren standaard in de meeste laptops ingebouwd en mocht uw laptop er niet een hebben, dan zijn ze erg goedkoop in aanschaf.

Wat heb ik allemaal nodig?

Zoals al vermeld heeft een mobiel draadloos internet router, draadloos netwerkkaarten (‘wireless LAN’ kaarten) en de dongel nodig. Als u dit heeft, hoeft het niet meer dan 5-10 minuten te duren om een draadloos netwerk op te zetten en zo uw verbinding te delen met meerdere computers. Houdt er rekening mee dat u voor verschillende internetproviders mogelijk een andere router nodig hebt. U kunt dus het beste uw internetprovider vragen welke router voor u het meest geschikt is.

Waarom heb ik het nodig?

Als u meerdere computers thuis hebt staan kunt deze computers muddels een netwwerk met elkaar verbinden en met al deze computers van dezelfde internetverbinding gebruik maken. U blijft mobiel, omdat u de dongel gewoon van de router los kunt maken en aan uw laptop kunt verbinden om weer overal buitenshuis te internetten. U kunt zelfs de router (met dongel) meenemen om zo in bijvoorbeeld een vakantiehuisje met meerdere computers van de internetverbinding gebruik te maken.