Kan ik draadloos internet met mijn computer gebruiken?

Om met uw computer gebruik te kunnen maken van draadloos internet heft u een USB-aansluiting op uw computer nodig. USB of ‘Universal Serial Bus’ is een manier om allerlei apparaten en toepassingen op uw computer aan te sluiten.

USB is ontwikkeld in 1996 en USB v2 in 2001. Daarom beschikt elke computer welke is gemaakt na 2001 over de laatste USB versie. Heeft u een oudere computer dan kan het zijn dat u geen gebruik kunt maken van een dongel voor het ontvangen van draadloos internet.

Er zijn twee soorten USB stekkers: een mannetje en een vrouwtje. Het amnnetje wordt in het vrouwtje gestoken om een apparaat aan te sluiten. Een USB-poort is 12-14 mm breed en 4-5 mm hoog. De USB dongel die u van uw internetaanbieder krijgt heeft een mannetje als USB-stekker en daarom heeft u in uw computer in vrouwtjes USB-stekker nodig. Normaal gesproken heeft een computer geen mannetjes USB-stekker.

De vrouwtjesstekkers zitten meestal een de achter- of voorkant van een desktop (vaste computer) en aan de zij- of achterkant van een laptop. Als uw computer beschikt over een dergelijk USB-poort, dan kunt u met uw computer gebruik maken van draadloos internet. Op de afbeelding hieronder zijn beide type USB-stekkers afgebeeld.

USB male and female

Vrouwtjes en mannetjes USB-poort. Voor draadloos internet heeft u een vrouwtje nodig.