Kennismaking met mobiel draadloos internet

Mobiel internet is een nieuwe vorm van draadloos internet waarbij gebruik wordt gemaakt van al bestaande mobiele netwerken. Deze nieuwe technologie stelt u in staat om vrijwel alle voordelen van een vaste internetverbinding te ervaren en tegelijkertijd te gaan en staan waar u maar wilt. Mobiel draadloos internet bestaat inmiddels al enige jaren en is al vanaf het begin enorm populair. En dat is niet geheel zonder reden.

Wat heeft draadloos internet u te bieden?

Met mobiel draadloos internet heeft u een internetverbinding met een hoge snelheid, welke 100% veilig, zeer gemakkelijk te gebruiken en overal toegankelijk is. Door de hoge snelheid van de verbinding is uw internetervaring net zo plezierig en snel als bij een gewone vaste kabelverbinding. Als u ooit een niet-breedband verbinding heeft gebruikt weet u waarschijnlijk hoe vervelend het is om constant te moeten wachten op het laden van internetpagina’s. Met draadloos breedband internet zullen pagina’s vrijwel direct volledig laden en zult u ook films en uw favoriete muziek snel kunnen downloaden, net als met een snelle vaste internetverbinding.

Waarom zou u draadloos internet verkiezen boven een normale internetverbinding?

Het is een feit dat u met een normale vaste verbinding gebonden bent aan slechts één plaats, omdat de kabel nu eenmaal vast in de grond zit. Met mobiel draadloos internet maakt u gebruik van bestaande mobiele netwerken en draadloos internet is tevens erg gemakkelijk te installeren en gebruiken. Op die manier heeft u toegang tot internet waar u ook maar bent! U kunt het gebruiken in een bus, taxi, of trein. Thuis, op uw werk of op uw vakantieadres. Met een dongel aan uw laptop heeft u overal internet! Als u dus een vakantiehuisje heeft waar u regelmatig vertoeft of als u regelmatig op reis bent dan is draadloos internet een zeer geschikte keuze voor u. U kunt nieuws op uw laptop lezen terwijl u reist of zelfs met uw geliefden praten terwijl u weg bent door gebruik te maken van zogenaamde ‘VoIP technologie’.

Sommige mensen vertrouwen het gebruik van mobiel draadloos internet niet omdat ze bang zijn dat het schadelijk is voor de gezondheid. Dit is echter niet is echter nooit medisch of wetenschappelijk aangetoond en daarom is draadloos internet 100% veilig en onschadelijk. Het enige nadeel van draadloos internet is dat de snelheid soms kan variëren als uw bereik op een bepaalde locatie niet helemaal optimaal is. Maar tenzij u een fanatieke gamer bent, zal dit geen grote nadelige consequenties hebben voor uw internetervaring.

Samenvattend geeft mobiel draadloos internet u alle voordelen van een gewone vaste breedband internetverbinding waar u zich ook maar bevindt en het is zeer eenvoudig te gebruiken. Nu zult u misschien denken dat draadloos internet erg duur moet zijn. Maar hier zal ik u moeten teleurstellen: draadloos internet is zeer betaalbaar en is zelfs

niet duurder dan een gewone vaste internetverbinding. Als u in het bezit bent van een vakantiehuisje en daar veel tijd doorbrengt, of als u regelmatig op reis bent of gewoon graag online wilt kunnen waar u zich ook bevindt, dan is mobiel draadloos internet in de vorm van een dongel aan uw laptop een perfecte keuze voor u!