Setup en intallatie van draadloos internet

U heeft een mobiel draadloos internetpakket gekocht en nu is het tijd om de het te installeren. In uw pakket treft u de volgende dingen aan: instructies, een sim-kaart en een USB-dongel. Naast deze basisbestanddelen wlke in elk pakket horen te zitten kan het ook zijn at uw pakket nog software, USB verlengsnoeren en andere items bevat.

De volledige installatie duurt slechts enkele ogenblikken en is erg eenvoudig.

Stap 1

Verwijder de beschermkap van de bovenkant van de USB modem (dongel). Zoek naar de simkaarthouder op uw modem. Als u deze niet kunt vinden kunt u het beste in de handleiding kijken voor meer informatie. Als u de simkaarthouder heeft gevonden breekt u de simkaart uit het plastic en plaatst u deze in de houder. Doe de simkaarthouder dicht.

Stap 2

Doe uw computer aan en vind een vrije USB-poort aan de buitenkant van uw computer. Wanneer uw computer is opgestart sluit u hier de USB modem op aan. U wordt gevraagd of u verder wilt gaan met de installatie van de drivers (de zijn opgeslagen op het ‘flash geheugen’ van de modem). Volg de setup wizard totdat de installatie is voltooid. Als u om uw pincode wordt gevraagd kunt udeze vinden op een kaart die in uw pakket zit. Type de pincode in en ga verder.

Stap 3

Zoek op uw desktop naar het programma wwaarmee kunt inloggen en open het. Hiermee kunt waarschijnlijk de snelheid van uw verbinding, de hoeveelheid verbruikte bandbreedte en andere vergelijkbare informatie monitoren. Klik op verbinden (of connect) en eenmaal verbonden bent u klaar om te surfen over het internet, e-mails te versturen en ontvangen, filmpjes te bekijken en te downloaden en al het andere te doen op het internet wat u maar wilt.

Zoals u kunt zien is het installeren van mobiel draadloos internet erg eenvoudig. Zelfs een kind zou het kunnen. Daarom heeft u helemaal geen technische hulp nodig om u er mee te helpen. Mocht toch tegen problemen aanlopen dan kunt u altijd met de helpdesk van uw internetaanbieder bellen. Zij zullen u graag helpen met de installatie van uw draadloos internet.

Het klaarmaken van uw draadloze router is ook erg eenvoudig en vergt slechts enkele stappen. U hoeft alleen de USB stekker van uw modem (dongel) in de router te steken en uw verbinding en wachtwoord in te stellen. Dit laatste verschilt per type router en per internetprovider, omdat dit (nog) niet gestandaardiseerd is.